Machtigingen weergeven

Apps kunnen toegang tot belangrijke functies van het apparaat vragen en uw persoonlijke gegevens verzamelen zonder uw medeweten. Zelfs al hebben bepaalde apps deze machtigingen nodig voor hun belangrijkste functies, de meeste verleende machtigingen gaan gepaard met mogelijke beveiligingsrisico’s. Nu kunt u de lijst met machtigingen die u al aan geïnstalleerde apps hebt verleend weergeven en beheren.

U moet zelf goed afwegen of u wilt toestaan dat een app bepaalde acties mag uitvoeren op uw apparaat of de hardware ervan mag gebruiken (bijvoorbeeld de camera of microfoon).

U kunt informatie over gevaarlijke en speciale machtigingen weergeven. Gevaarlijke machtigingen zijn van invloed op de persoonlijke en opgeslagen gegevens van de gebruiker (bijvoorbeeld contactpersonen, camera, locatie, sms-berichten, enzovoort). Speciale machtigingen vereisen de toestemming van de gebruiker om de systeeminstellingen te beheren.

Wilt u de lijst met apps zien die een bepaalde machtiging hebben,

tik dan op de naam van de machtiging.

Wilt u zien welke machtigingen een app heeft,

tik op de naam van de app en scrol omlaag naar het gedeelte Machtigingen.